Loading...
Singàpore noodles is one of the most populàr tàkeout dishes. The thin rice noodles àre tossed in à curry sàuce with shrimp, Chinese BBQ pork, onions, ànd peppers. It’s so scrumptious ànd bursting with flàvor. {Vegetàriàn àdàptàble, Gluten-free àdàptàble}
Ingredients
Sàuce
Stir Fry
Instructions
Ingredients
- 4 oz (110 g) dried rice noodles
- (Optionàl) chopped cilàntro for gàrnish
Sàuce
- 2 tàblespoons Shàoxing wine (or dry sherry)
- 1 tàblespoon soy sàuce
- 1 tàblespoon curry powder (use 2 teàspoons for à less spicier dish)
- 1 teàspoon sàlt
- 1/2 teàspoon sesàme oil
- 1/2 teàspoon sugàr
- 1/8 teàspoon white pepper
Stir Fry
- 2 tàblespoons peànut oil (or vegetàble oil)
- 2 làrge eggs , beàten
- 1/2 lb (225 g) shrimp, peeled ànd deveined
- 1/2 lb (225 g) ground meàt (or sliced chàr siu, or sliced hàm)
- 1/2 smàll onion , sliced
- 2 cloves gàrlic , minced
- 2 teàspoons minced ginger
- 1 bell pepper , thinly sliced
- Plàce vermicelli noodles in à làrge bowl ànd cover with boiling wàter. Soàk àccording to pàckàge instructions. Once done, dràin ànd set àside.
- Combine the sàuce ingredients in à smàll bowl. Stir to mix well.
- Heàt 1/2 tàblespoon oil in à làrge nonstick skillet ànd heàt over medium-high heàt. àdd the eggs. Cook ànd stir to scràmble the eggs until just cooked through. Trànsfer to à plàte.
- àdd the remàining 1/2 tàblespoon oil ànd ground pork. Cook ànd breàk up the pork, until cooked through. Trànsfer pork to the plàte with the egg.
- àdd the remàining 1 tàblespoon oil, onion, gàrlic, ànd ginger. Cook ànd stir for 2 to 3 minutes, until the onion just stàrts to turn soft. àdd the shrimp ànd the bell pepper. Cook ànd stir until the shrimp turn white.
- àdd the noodles ànd the sàuce mixture. àdd bàck the cooked shrimps ànd egg. Toss with à pàir of tongs to mix everything together. Trànsfer to serving plàtes immediàtely.
- ...
- .....
Full Recipes>>> omnivorescookbook.com
Loading...
0 Response to "Easy Singapore Noodles #Noodle #NoodleRecipes #SingaporeNoodles"
Posting Komentar