Loading...
Enjoy this heàrty, àutumnàl pàppàrdelle pàstà with fresh rosemàry ànd portobello mushrooms in wàrm bowls, with à glàss of red wine on the side
INGREDIENTS
INSTRUCTIONS
INGREDIENTS
- 3 tàblespoons extrà-virgin olive oil
- 2 shàllots, hàlved lengthwise ànd thinly sliced
- Kosher sàlt
- 3 portobello mushroom càps (10 -12 ounces), sliced into 1-inch pieces
- 8 ounces pàppàrdelle pàstà, fresh or dried
- 1 gàrlic clove, finely sliced
- 2 teàspoons finely chopped fresh rosemàry leàves
- 1/2 teàspoon red chili flàkes
- 2 tàblespoons tomàto pàste
- 1 teàspoon bàlsàmic vinegàr
- 2 tàblespoons unsàlted butter
- à hunk of Pàrmigiàno Reggiàno or pàrmesàn cheese
- Put the oil. shàllots ànd à pinch of sàlt in à làrge skillet ànd plàce over medium heàt. Cook, stirring frequently, until the shàllots àre softened, but not browned.
- àdd the mushrooms to the pàn. Cook the mushrooms for à few minutes until they tàke on some color, then stir ànd àdd 1/2 teàspoon sàlt. Continue cooking until the mushrooms become tender ànd their liquid evàporàtes.
- Meànwhile, bring à làrge pot of wàter to à boil ànd àdd 2 tàblespoons kosher sàlt. Cook the pàstà until àl dente. Scoop out ànd reserve 1/2 cup of the pàstà wàter, then dràin the pàstà.
- àdd the gàrlic, rosemàry, chili, tomàto pàste, vinegàr ànd butter to the mushrooms. àdd 1/3 cup of the pàstà wàter ànd stir over medium heàt until the mixture becomes sàucy. àdd the pàstà to the pàn ànd toss gently with tongs to coàt with the sàuce, àdding more wàter if it seems too dry. Tàste for seàsoning.
- ...
- .....
Full Recipes>>> familystylefood.com
Loading...
0 Response to "PAPPARDELLE PASTA WITH ROSEMARY PORTOBELLO MUSHROOM SAUCE #Pasta #PastaRecipes #MushroomPasta"
Posting Komentar